šetření tlumičů
šetření tlumičů
Takže nejde vůbec o nic převratného
(co byste mohli čekat od takovýho trouby jako já
)) jde jen o to že si to člověk většinou pouze neuvědomí nebo si nevzpomene
. Jde pouze o to že vždy když dojezdíte s autíčkem a nebo ho máte delší dobu odstavené
tak vzhledem k váze lepších aut (tím myslím kvalitnější elektronikou z lepších materiálu atd. např zákl 1600 baterka a 4500 je ůplný váhový rozdíl!!
) no ono se to pak s celo karbonotitanovým podvozkem vyrovná a je pak asi lehčí
.... musím říct že rozdíl základní hpi E10
a můj tt-01 D
(s zavodni baterkou 4500, regl nosram evil brushless, mel sem tam motorek 10x2 zavitu, přijímač nejaký vetší Hitech a kraviny jako osvětlení
,podsvícení
) byl celkem velký
a to se při delším odstavení a obecně pri jakémkoli odložení když auto nepoužíváte (například nabíjení
) podepíše na vašich tlumičích
abych to popsal srozumitelně
prostě nevím jak vy ale já mám podvozek s věcmi těžký jak kráva
a neměl jsem peníze na abs pneu a ani čas
a tak jsem nechal auto odstavené přikril jsem ho kvůli prachu ale bohužel mě nenapadlo odstavit to tím stylem abych ho podlozil na podvozek a kola byla zvedlá
no a sériové tlumiče vlastnoručně skládané (stejně jako celé auto je to fuška ty rozsipy hned si toho člověk víc váží
) mi ukázali že se jimto moc nelíbý náslekem stáleho tlaku mi těsnícimi gumičkami pomalu ale jistě utíkal olej až ho bylo pomálu
a pružiny se zmáčkly tak že už drzěli svuj zmáčklý tvar a jejich odpor byl tak malý že tlumiče nevrátil ani po zvednutí modelu zpět do úplné napružené podoby
což určitě jízdním vlastnostem nepomáhá
a kdybych s tím nic neudělal
tak by to bylo stále horší
abych se ujistil že nejde o moji chybu a já třeba pouze tlumiče špatně nesestavil( což mi přišlo nepravděpodobné diť mě znáte jaký jsem šikula
) tak jsem kouknul na stejným způsobem odstavenou, mno o dost delší dobu stojíci tl-01 a bylo to to samé
. takže chyba opět na moji straně
ale pouze v tom že nikde není psáno při nevyužívání modelu dejte na podstavec tak aby se kola nedotýkala země
( a nebo jsem to nenašel protože tyhle varování a upozornění nečtu
) no takže mě čekala generálka tlumičů což je hořší než je nové skládat
a ted sem se zase k autu vratil ale ten čas kuaaa!!!
málokdy si zajezdím
no ale ted od úplného rozebrání tlumiču
jejich vyčištení
naplněni
sestaveni
natáhnutí pružin do původní délky aby kladly alespoň nejaký odpor
a vrácení na model
dám vždy podvozek na podstavec z papíporové krabice od větráku do počítače a je po problému a to je to už měsíc stále krásný odpor a tlumiče se zcela vrací
a přitom jde o takovou chujovinu takže zatial PEJPR

Tamya TT-01D ,Hpi BMW M5 E39 Perlescentnní lak
-

Pejpr1cz - Příspěvky: 89
Re: šetření tlumičů
to clanek od tebe, to perla
prijed nekdy do Celakovic at se jeste vibc pobavi, ona uz kombinace Marcela a Michala Kouhouta je smrtelna ale s tebou to nebude mit chybu. Jinak to co rikas je pravda, ale stejne to musisi mit to auto brutalne tezky, a nebo has shitsky tlumice
ja mam na yokomu hlinikovy a auto muze stat na kolech jak dlouho chce, ale taky to mam na stojanku, uz jen proto, ze to lip vypada, pac se na nej muzu divat ze vsech stran 
DRIFT není ztráta kontroly - je to prostě jen jiný způsob řízení.
Honza Smrčka
Yokomo je mrtvy, at zije Shark!
Honza Smrčka
-

uffos - Příspěvky: 70
uffos napsal:to clanek od tebe, to perlaprijed nekdy do Celakovic at se jeste vibc pobavi, ona uz kombinace Marcela a Michala Kouhouta je smrtelna ale s tebou to nebude mit chybu. Jinak to co rikas je pravda, ale stejne to musisi mit to auto brutalne tezky, a nebo has shitsky tlumice
ja mam na yokomu hlinikovy a auto muze stat na kolech jak dlouho chce, ale taky to mam na stojanku, uz jen proto, ze to lip vypada, pac se na nej muzu divat ze vsech stran
Tamya TT-01D ,Hpi BMW M5 E39 Perlescentnní lak
-

Pejpr1cz - Příspěvky: 89
J8 taky auto radši stavím na stojánek,ikdyž mám celohliníkový team associated(tlumič v maximálním tuningu,má i tuning čepičky
), taky jsem o tom už přemýšlel jestli když je auto na zemi ne na stojánku jestli to něčemu vadí,vemte si třeba v modelářství jsou všechny auta postavený na kolech tak pak by bylo docela špatný si koupit novej model a kupovat hned nový tlumiče ne?
Uffos: Stalo se ti někdy že by jsi s modelem nejezdil více než 1měsíc
Myslím že u tebe to nehrozí nebo jo?
Jinak moje auto se vejde i se všema blbinkama jako světla a větrá a super dlouhý kabely od střídáku do nějakejch 1800g nebo tak nějak
Uffos: Stalo se ti někdy že by jsi s modelem nejezdil více než 1měsíc
Jinak moje auto se vejde i se všema blbinkama jako světla a větrá a super dlouhý kabely od střídáku do nějakejch 1800g nebo tak nějak
Tamiya TA-05 IFS Brushless 4ever 
-

Tim - Příspěvky: 163
Tyvole time ty ses s tim svym celomaxifulltjuuninkem vostrej jak paprika... 
Yokomo MR4TC SD CM
Drift X Treme PS13 Silvia D1 Spec
Nissan Z33 Top Secret
TVR Sagaris
----------------------------------------------------
Kyosho PureTen GP Fazer - Arta NSX-R JGTC
Kyosho PureTen Alpha 3 - Subaru Impreza WRC
Drift X Treme PS13 Silvia D1 Spec
Nissan Z33 Top Secret
TVR Sagaris
----------------------------------------------------
Kyosho PureTen GP Fazer - Arta NSX-R JGTC
Kyosho PureTen Alpha 3 - Subaru Impreza WRC
-

MARCELZ - Příspěvky: 120
tak pokud je to chilli paprika z madarska nebo paptrika s implantatem ziletky, tak to je potom vostra dost. Jinak vetsinou semi nestane ze by auto stalo dyl jak 48 hodin... Jo jinak mam tyhle http://www.rc-modely.cz/product_info.ph ... cts_id/575
DRIFT není ztráta kontroly - je to prostě jen jiný způsob řízení.
Honza Smrčka
Honza Smrčka
-

uffos - Příspěvky: 70
MARCELZ napsal:Tyvole time ty ses s tim svym celomaxifulltjuuninkem vostrej jak paprika...
ty tlumiče jsem si já nekupoval a nikdy bych si je nekoupil protože jejcih cena by byla skoro stejná jako cena mýho bývalýho podvozku
mám tyhle http://www.losipartshouse.com/servlet/the-24180/ASC3962-Anodized-Thread-Shock/Detail a na nich tenhle upgrade http://www.losipartshouse.com/servlet/the-24065/ASC31123-FT-VCS2-Shock/Detail
Tamiya TA-05 IFS Brushless 4ever 
-

Tim - Příspěvky: 163