šetření tlumičů

Jak děláš to a on zas tohle?

šetření tlumičů

Odeslatod Pejpr1cz v Sob 23. Srp 2008 3:58:37

Takže nejde vůbec o nic převratného ;) (co byste mohli čekat od takovýho trouby jako já ;) :oops: )) jde jen o to že si to člověk většinou pouze neuvědomí nebo si nevzpomene :roll: 8-) . Jde pouze o to že vždy když dojezdíte s autíčkem a nebo ho máte delší dobu odstavené :? tak vzhledem k váze lepších aut (tím myslím kvalitnější elektronikou z lepších materiálu atd. např zákl 1600 baterka a 4500 je ůplný váhový rozdíl!! :cry: ) no ono se to pak s celo karbonotitanovým podvozkem vyrovná a je pak asi lehčí :lol: .... musím říct že rozdíl základní hpi E10 :roll: a můj tt-01 D 8-) (s zavodni baterkou 4500, regl nosram evil brushless, mel sem tam motorek 10x2 zavitu, přijímač nejaký vetší Hitech a kraviny jako osvětlení :idea: ,podsvícení :idea: ) byl celkem velký :!: :shock: a to se při delším odstavení a obecně pri jakémkoli odložení když auto nepoužíváte (například nabíjení :cry: ) podepíše na vašich tlumičích :!: :? abych to popsal srozumitelně :idea: prostě nevím jak vy ale já mám podvozek s věcmi těžký jak kráva :ugeek: a neměl jsem peníze na abs pneu a ani čas :cry: :( :cry: a tak jsem nechal auto odstavené přikril jsem ho kvůli prachu ale bohužel mě nenapadlo odstavit to tím stylem abych ho podlozil na podvozek a kola byla zvedlá :oops: :idea: no a sériové tlumiče vlastnoručně skládané (stejně jako celé auto je to fuška ty rozsipy hned si toho člověk víc váží :mrgreen: ) mi ukázali že se jimto moc nelíbý náslekem stáleho tlaku mi těsnícimi gumičkami pomalu ale jistě utíkal olej až ho bylo pomálu :arrow: a pružiny se zmáčkly tak že už drzěli svuj zmáčklý tvar a jejich odpor byl tak malý že tlumiče nevrátil ani po zvednutí modelu zpět do úplné napružené podoby :( což určitě jízdním vlastnostem nepomáhá :geek: :cry: a kdybych s tím nic neudělal ;) tak by to bylo stále horší :x abych se ujistil že nejde o moji chybu a já třeba pouze tlumiče špatně nesestavil( což mi přišlo nepravděpodobné diť mě znáte jaký jsem šikula ;) ) tak jsem kouknul na stejným způsobem odstavenou, mno o dost delší dobu stojíci tl-01 a bylo to to samé :roll: :evil: . takže chyba opět na moji straně :oops: ale pouze v tom že nikde není psáno při nevyužívání modelu dejte na podstavec tak aby se kola nedotýkala země :!: :D ( a nebo jsem to nenašel protože tyhle varování a upozornění nečtu :mrgreen: 8-) :D ) no takže mě čekala generálka tlumičů což je hořší než je nové skládat :x a ted sem se zase k autu vratil ale ten čas kuaaa!!! :cry: málokdy si zajezdím :( no ale ted od úplného rozebrání tlumiču :arrow: jejich vyčištení :arrow: naplněni :arrow: sestaveni :arrow: natáhnutí pružin do původní délky aby kladly alespoň nejaký odpor :arrow: a vrácení na model :arrow: dám vždy podvozek na podstavec z papíporové krabice od větráku do počítače a je po problému a to je to už měsíc stále krásný odpor a tlumiče se zcela vrací :mrgreen: 8-) a přitom jde o takovou chujovinu takže zatial PEJPR :idea: :twisted:
Tamya TT-01D ,Hpi BMW M5 E39 Perlescentnní lak
Pejpr1cz

Re: šetření tlumičů

Odeslatod uffos v Sob 23. Srp 2008 16:18:13

to clanek od tebe, to perla :D prijed nekdy do Celakovic at se jeste vibc pobavi, ona uz kombinace Marcela a Michala Kouhouta je smrtelna ale s tebou to nebude mit chybu. Jinak to co rikas je pravda, ale stejne to musisi mit to auto brutalne tezky, a nebo has shitsky tlumice :D ja mam na yokomu hlinikovy a auto muze stat na kolech jak dlouho chce, ale taky to mam na stojanku, uz jen proto, ze to lip vypada, pac se na nej muzu divat ze vsech stran :twisted:
DRIFT není ztráta kontroly - je to prostě jen jiný způsob řízení.
Honza Smrčka
Yokomo je mrtvy, at zije Shark!
uffos

Odeslatod Pejpr1cz v Sob 23. Srp 2008 21:26:59

uffos napsal:to clanek od tebe, to perla :D prijed nekdy do Celakovic at se jeste vibc pobavi, ona uz kombinace Marcela a Michala Kouhouta je smrtelna ale s tebou to nebude mit chybu. Jinak to co rikas je pravda, ale stejne to musisi mit to auto brutalne tezky, a nebo has shitsky tlumice :D ja mam na yokomu hlinikovy a auto muze stat na kolech jak dlouho chce, ale taky to mam na stojanku, uz jen proto, ze to lip vypada, pac se na nej muzu divat ze vsech stran :twisted:

:D :lol: Díky snažím se lidi rozesmát ;) a díky tomu že nejsem vtipnej, ale směšnej tak se mi to daří ne? :? v jakýkoli třídě jsem byl best na sloh :idea: :roll: a ikdyž jsem měl chybu v každým slově horší známku jak 3 jsem nedostal, protože obsah stojí za to(někdy je tak trapnej že se musíte smát ikyž nechcete :D ;) ale ten pravopis to si užíváte muka co? :oops: Když čtete ty moje díla :idea: :arrow: :roll: :| na živo tak zábavný nejsem to přeci jen není taková doba na reakci, aby si to člověk promyslel :oops: :) do Čelákovic jsem chtěl ject to jako samo :roll: , ale neměl jsem cash :cry: ani nikoho hodného z okolí co by byl ochotný se obětovat a udělat mi taxi :mrgreen: no a teď když už nemám ani svoje auto :cry: :? ( bo sem ho rozstřelil :oops: :cry: ) tak se moje šance ještě více zůžili :( takže asi tak no :? :( !! Jo ty myslíš ty ubercool hliníkový tlumiče s modrim vzorkem co stojí přez litr? :? tak to je asi jasné že to bude lepší než skoro uplne celly plastovy tamyacky :roll: :geek: jediné co je z kovu je ta tyčka po který chodí tlumič :roll: :cry: .....jinak autíško má přez 2 kila :oops: .. je to chlapák kluk jak buk :mrgreen: ted ho mám mysto na kolech pod postelý :oops: pěkně na čestném vyvýšeném místě na polici ;) na podstavci ;) :) a taky mi to už jen vzhledově víc ladí :idea: :arrow: :lol: 8-)
Tamya TT-01D ,Hpi BMW M5 E39 Perlescentnní lak
Pejpr1cz

Odeslatod Tim v Sob 23. Srp 2008 23:31:04

J8 taky auto radši stavím na stojánek,ikdyž mám celohliníkový team associated(tlumič v maximálním tuningu,má i tuning čepičky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ), taky jsem o tom už přemýšlel jestli když je auto na zemi ne na stojánku jestli to něčemu vadí,vemte si třeba v modelářství jsou všechny auta postavený na kolech tak pak by bylo docela špatný si koupit novej model a kupovat hned nový tlumiče ne?

Uffos: Stalo se ti někdy že by jsi s modelem nejezdil více než 1měsíc :?: :mrgreen: :lol: Myslím že u tebe to nehrozí nebo jo? :)

Jinak moje auto se vejde i se všema blbinkama jako světla a větrá a super dlouhý kabely od střídáku do nějakejch 1800g nebo tak nějak :geek:
Tamiya TA-05 IFS Brushless 4ever :)
Tim

Odeslatod MARCELZ v Ned 24. Srp 2008 15:29:25

Tyvole time ty ses s tim svym celomaxifulltjuuninkem vostrej jak paprika... :roll:
Yokomo MR4TC SD CM
Drift X Treme PS13 Silvia D1 Spec
Nissan Z33 Top Secret
TVR Sagaris
----------------------------------------------------
Kyosho PureTen GP Fazer - Arta NSX-R JGTC
Kyosho PureTen Alpha 3 - Subaru Impreza WRC
MARCELZ

Odeslatod uffos v Ned 24. Srp 2008 17:20:04

tak pokud je to chilli paprika z madarska nebo paptrika s implantatem ziletky, tak to je potom vostra dost. Jinak vetsinou semi nestane ze by auto stalo dyl jak 48 hodin... Jo jinak mam tyhle http://www.rc-modely.cz/product_info.ph ... cts_id/575
DRIFT není ztráta kontroly - je to prostě jen jiný způsob řízení.
Honza Smrčka
Yokomo je mrtvy, at zije Shark!
uffos

Odeslatod Tim v Ned 24. Srp 2008 17:29:24

MARCELZ napsal:Tyvole time ty ses s tim svym celomaxifulltjuuninkem vostrej jak paprika... :roll:

ty tlumiče jsem si já nekupoval a nikdy bych si je nekoupil protože jejcih cena by byla skoro stejná jako cena mýho bývalýho podvozku :x bylo to myšleno s nadhledem,tak klid

mám tyhle http://www.losipartshouse.com/servlet/the-24180/ASC3962-Anodized-Thread-Shock/Detail a na nich tenhle upgrade http://www.losipartshouse.com/servlet/the-24065/ASC31123-FT-VCS2-Shock/Detail
Tamiya TA-05 IFS Brushless 4ever :)
Tim

Zpět na Údržba modelů